Kynttilä, kortti 10x15cm – Joulu, 2017

0,00 

Herkkyys on voimaa.

Varasto loppu

Osasto:

Kuvaus

Tämän kortin tarina.

Metsässä on pieni mökki. Mikään salainen paikka se ei kuitenkaan ole, sillä se on varsin vilkkaan pienen hiekkatien varressa.

Minä pidän tuollaisista pienistä mökeistä. Niihin liittyy aina tarinoita, joita emme tiedä. Tuossa mökissä olemme käyneet sisälläkin monta kertaa, koska ovi on auki. Jopa pieni lapsi osaa kunnioittaa yksinäistä mökkiä, vauhti hidastuu ja aistit valpastuvat. Kuka täällä asui ja millaista elämää.

Ensin kävin mökissä yksin, sitten lapsen kanssa. Mökki ei pientä lasta jaksanut kauaa kiinnostaa, vaan pian jo astuimme ulos ovesta. Lähdimme kävelemään mökistä poispäin, kun lapsi tokaisi: ”Se täti oli siellä”. Jäin miettimään lausetta, mutta asiasta ei sen koommin puhuttu.

Vuosi vierähti ja koitti retkipäivä. Taas löysimme itsemme pienen mökin liepeiltä ja päätimme kurkistaa sisään. Mökki oli tyhjä, niin kuin tähänkin asti. Astuimme mökistä pihalle, kun lapsi totesi tyynesti: ”Se täti oli taas siellä”.

Vein pienen kynttelikön mökille kauniina pakkaspäivänä, kun aurinko teki taikojaan. Mietin, ihmettelikö mökin täti ikkunasta puuhiani. Pudisteli ehkä päätään naureskellen.

Mietin usein tällaisia vanhoja taloja ja vanhoja asioita. Olisi hyvä puhua niistä asioista enemmän. Että osaisimme kunnioittaa menneitä aikoja, menneiden ihmisten urotekoja ja ansioita. Myös heitä, joiden uroteot ovat niitä ihan tavallisia asioita. Joka ainoa elämä on yhtä tärkeä.

Lisätiedot

Nimi

Kynttilä

Sarja

Suunnitteluvuosi

Koko

10 x 15 cm

Materiaali

Kartonki 400g, Luonnonvalkoinen, Pinnoittamaton

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kynttilä, kortti 10x15cm – Joulu, 2017”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *