Minulle on tärkeää se, että korttini ovat Suomessa suunniteltuja ja painettuja. Vieläkin parempaa on se, että kortit painetaan Keski-Suomessa! Printek on palveleva painotalo Keuruulla, sen verran lähellä, että pienellä ajelulla olin nopeasti perillä ja pääsin näkemään mistä korttini ovat kotoisin.

Olen ollut alusta lähtien kauhean tyytyväinen Printekin palveluihin ja asiakaspalveluun. Katsokaas – monesti ihminen miettii, että en pysty lähteä sitä tai tuota tekemään, kun en siitä mitään ymmärrä. Silloin jää elämässä aika paljon mielenkiintoisia asioita tekemättä, kun kuvittelee, että on järkevämpää olla olevinaan viisaampi kuin on, kuin että kyselisi paljon hölmöjäkin kysymyksiä ja sitä kautta oppisi.

Minä en ole graafinen suunnittelija tai muutenkaan en ollut kovinkaan haka korttien suunnittelussa, mutta minä kysyin ja katsoin vierestä kun ammattilainen teki ja kirjoitin kaiken ylös paperille lyijykynällä. (Kuten vaikka että miten varjostukset lisätään tekstiin ja sitä ennen, että miten kuvan saa muokattua oikean kokoiseksi niin, että siihen jää leikkausvarat.) Minä en tajunnut korttien tai painotuotteiden painamisesta yhtään mitään, kun lähdin ensimmäistä pientä korttitilausta painosta tekemään. Minä en tajunnut juuri mitään, kun Printekin Petri esitteli painotaloa, mutta sain vastaukset niihin kysymyksiin, joihin vastausta pyysin.

Jos haaveilet jostain, niin kysy! Kysy vielä vähän lisää. Selvitä, kirjoita ylös. Opi. Niinhän sitä sanotaan, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, vaikka kieltämättä edelleen toisinaan meinaan jättää kysymättä ja mieluummin esittäisin kaikkitietävää ihmistä (joka on oikeasti aiheesta ihan pihalla ja sitten kotona googlettaa sormet rakkuloilla). Mutta yritän hölmöinä hetkinä muistaa näpäyttää itseäni vienosti etusormella takaraivoon ja läksyttää hellästi – sinä et voi tietää tätä vielä, koska tämä asia on sinulle uusi. Kysy!

Printekistä olen saanut vastaukset niihin tyhmimpiinkin kysymyksiin ilman, että olen tuntenut itseäni ollenkaan tyhmäksi. Sehän se on tärkeintä elämässä yleensäkin! Oppia pikkuhiljaa, asia kerrallaan ja saada tuntea olevansa ihan hyvä ihminen juuri niin tietämättömänä, kuin on.